Hartelijk Loopbaanbegeleiding

Over de KernTalentenmethode

Bij talent denk je wellicht aan een sporttalent, een artistieke gave of een wiskundeknobbel. Dat is niet wat ik in een KernTalentenanalyse bevraag. De KernTalentenmethode gaat niet over vaardigheden (veel zou je kunnen leren); het gaat over je aangeboren intrinsieke motivatie, je aard en persoonlijkheid. Dat wat je vanuit je hart doet. Wanneer je jouw sterke KernTalenten inzet, krijg je energie. Andersom, wanneer je te veel met jouw kleine KernTalenten in de weer bent, vreet het energie.

Prof. Dr. Dick Swaab concludeerde dat 80% van je talenten al bij je geboorte vast ligt. Omdat een KernTalentenanalyse deze aangeboren talenten inzichtelijk maakt, is het een duurzame weergave van jouw persoonlijkheid.

De positieve KernTalentenmethode werd ontwikkeld door Daniëlle Krekels. De methodiek is wetenschappelijk getoetst en kent een Cronbachs Alpha van 0.84. Je kunt meer lezen in haar boeken en op de site van CoreTalents ©.

Tijdens een KernTalentenanalysegesprek neem ik je aan de hand van een vragenlijst mee terug naar je kindertijd. We bespreken je favoriete activiteiten, je spel- en speelgedrag. Het is een vrolijke herontdekking van het kind in jezelf en brengt vaak dierbare herinneringen weer tot leven. Vervolgens zal het je verbazen, wat deze activiteiten voor je gedragingen en voorkeuren in je volwassen leven betekenen!

Schuiven naar boven